Τα 5 ανδρικά περιοδικά που λατρέψαμε και… δεν υπάρχουν πια (Pics)

Γυναίκες – φωτιά, ωδή στο lifestyle, συνεντεύξεις, θεματολογία για open-minded: Η δεκαετία του ’90 σημαδεύτηκε από τα ανδρικά περιοδικά που… έγραψαν ιστορία!

Στις ταράτσες και τις αποθήκες των σπιτιών κάθε αρσενικού που σέβεται τον εαυτό του, πιθανότατα υπάρχουν ολόκληρες κούτες με τα περιοδικά αυτά. Πολλά από αυτά, μάλιστα, στη version των… δραχμών.

Τα ανδρικά περιοδικά του παρελθόντος υπήρξαν σήμα κατατεθέν της δεκαετίας του ’90 με την «λάμψη» ορισμένων εξ’ αυτών να συνεχίζει να μας τυφλώνει και… τον επόμενο αιώνα.

Δυστυχώς, μέσω παλιών τευχών και όχι με νέο υλικό και νέα πρόσωπα.

Και αν πλέον το στυλ έχει αλλάξει, το διαδίκτυο έχει πάρει το μονοπώλιο ακόμα και του «περιοδικού» και τα ιλουστρασιόν χαρτιά έχουν πάψει πλέον να καθορίζουν την έννοια της «αντρικής» θεματολογίας, κάποια περιοδικά παραμένουν θρυλικά σε αυτόν τον χώρο.

Το Μenshouse.gr, θυμάται τα 5 πιο «δυνατά» ονόματα που έθρεψαν γενιές και γενιές και σας καλεί να γυρίετε πίσω τον χρόνο μαζί του.

Και δε μπορείτε να πείτε όχι…

MAX

max

 

Όλα τα περιοδικά εκείνης της εποχής θαύμαζαν και πόνταραν εμπορικά στο γυναικείο φύλο, αλλά σαν το MAX κανένα άλλο. Από το εξώφυλλό του και τις μέσα σελίδες του πέρασαν οι πιο όμορφες, εντυπωσιακές και σέξι γυναίκες της εποχής.

Μεγαλύτερη επιτυχία του, φυσικά, η συνέντευξη και φωτογράφιση της ακριβοπληρωμένης Ναόμι Κάμπελ!

max1

Από το συγκεκριμένο εξώφυλλο, πάντως, δεν γίνεται να μην παρατηρήσουμε το θέμα για τις «τραβεστί της Αθήνας» σε μια εποχή που το ζήτημα αυτό ήταν τουλάχιστον απαγορευμένο…

ΚΛΙΚ

max2

Το πιο «ψαγμένο» της παρέας και ειδικά στα πρώτα χρόνια κυκλοφορίας του περιείχε θεματολογία που το έκανε ευρέως αποδεκτό ακόμα και έξω από τα στενά αναγνωστικά πλαίσια του «αντρικού» κοινού.

max3

Μέχρι σήμερα, κανείς δε μπορεί να ξεχάσει το ανατρεπτικό εξώφυλλο του Κωνταντίνου Μαρκουλάκη, ο οποίος πόζαρε με… λαμέ φόρεμα!

Nitro

max4

Αν κάτι μπορεί να παραδεχθεί κανείς στα αντρικά περιοδικά των ’90s είναι ότι κανένα από αυτά δεν ήταν ίδιο με τα άλλα.

Το Nitro λοιπόν ήταν -εκτός ένα περιοδικό με με μια unisex αισθητική όπως και το ΚΛΙΚ- το περιοδικό με την πιο ενδιαφέρουσα θεματολογία.

max5

Η ατάκα που μας έμεινε αξέχαστη; Προέρχεται από συνέντευξη της Τζούλιας Αλεξανράτου επί εποχής μόντελινγκ ακόμα και είναι η εξής: «Είμαι μεγάλη πόρνη. Ε, και;».

max6

Με τα χρόνια εξελίχθηκε στο περιοδικό που απευθυνόταν περισσότερο σε ένα μετεφηβικό κοινό και γι’ αυτό είχε και μια αντίστοιχη εικόνα…

Status

max7

Το αντρικό περιοδικό που σνόμπαρε τις φωτογραφίσεις ωραίων γυναικών (εντάξει, όχι και εντελώς…) και επένδυσε στην ποπ θεματολογία.

max8

Το Status επικέντρωσε στις προσωπογραφίες ανθρώπων της ευρύτερης σόου μπιζ και για ένα διάστημα το να έμπαινε η φωτογραφία σου εκεί ήταν σημάδι πως… το στάτους σου είναι ανεβασμένο.

max9

Κράτησε παραπάνω από όλα τα υπόλοιπα καθώς έριξε αυλαία το 2012.

Maxim

max10

Η χαρά του γυναικείου σώματος. Οι πιο όμορφες Ελληνίδες πέρασαν από το εξώφυλλο του Maxim.

max11

Και αυτό κατάφερε να κρατήσει την ζωή του μέχρι τις αρχές των ’10s και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά άλλωστε αφού τόσες γυναίκες γυναικάρες μαζεμένες δεν πρέπει να έχουν ξαναπεράσει από περιοδικό…

via menshouse.gr

[ads2]